top of page

over ons.

IJsbeerINC. is een jeugdtheater gezelschap bestaande uit jonge makers uit regio Amsterdam en Arnhem. De naam IJsbeer staat symbool voor de wereld die we willen beschermen en bespreken. INC. (Incorporate) verwijst naar de samenwerking die wij voor elke productie opzoeken.

Multidisciplinair theater

IJsbeerINC. maakt multidisciplinair jeugdtheater waarin de wereld centraal staat. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee hoor! Onze voorstellingen zijn gelaagd en brengen ons publiek in aanraking met maatschappelijke thema’s en beeldende verhalen die alle zintuigen prikkelen. Wij zijn wereldverbeteraars! We onderscheiden ons door de beeldende verhalen te koppelen aan camera-projectie. Op een speelse en inventieve manier komen op het toneel de verhalen over de oorsprong van ons eten tot leven. We laten voorwerpen voor je neus tot leven komen om te tonen dat ze meer zijn dan ze lijken. Door technieken uit het poppentheater toe te passen, krijgen onze objecten een hartslag, adem en kijkrichting. Onze voorstellingen vormen hiermee een startpunt voor het creëren van een groter bewustzijn over de wereld.

Aanbod 

Wij spelen onze voorstellingen veel op scholen, in kleine theaters en culturele centra of bij andere inhoudelijke partners. Naast onze voorstellingen bieden we educatief materiaal aan, om het verhaal en de thema's die we bespreken meer diepgang en betekenis te geven. Nieuwsgierig? Al ons educatie materiaal is ook terug te vinden op deze website! 

bottom of page